Styrelsen 2022

Ordförande: Maria Andersson, Tel 070-5784200

E-post maria.edatradgard@gmail.com  

Sekreterare:  Lena Malmstedt,

E-post:  lbmalmstedt@gmail.com   

Kassör: Annika Eriksson Tel. 070-0517162

E-post annikaeriksson75@hotmail.se

Ledamot: Eva Norén Tel. 076-1125305

E-post : eva.noren67@gmail.com 

Ledamot: Tina Peterson Tel. 076-4264336

E-post: tpstendalen@gmail.com

Ledamot: Maria Johansson Tel. 073-0528500

E-post: eva-maria-johansson@hotmail.se

Ledamot: Gun HvittTel. 070-3363315

E-post: gunanita.hvitt@gmail.com

Suppleant: Birgitta Bergquist Tel. 070-3298499

E-post: birgitta.bergquist@hotmail.com  

Suppleant: Michaela Danielsson Tel. 076-8113754

E-post: michaela.danielsson@hotmail.com 

Valberedning: 

Agneta Greek

Ulf Johansson

Christina Nilsson E-post: cn.hamra@live.se  

Revisorer: 

Anne-Marie Arvidsson

Kristina Fredriksson Nilsson

Mer om styrelsen

Maria Andersson Bor i Graf utanför Åmotfors där hon och familjen bor sedan 2004, i det hus som hennes farfars far byggde 1880. Har en trädgård med gamla träd, buskar och perenna växter att förvalta. Har en ny del i trädgården med växthus och lite odling. Önskar det var längre och fler dagar i veckan…Tycker om att ”greja” men även att ”bara lukta på blommorna”. Anser att god och nyttig mat är bra för kropp o knopp, äter gärna närodlat o ekologiskt.Tycker om att resa, gärna till Italien och på vandringsresor men inser alltid att, borta bra men hemma bäst!

Annika Eriksson Bor i Flogned, Åmotfors med man, barn och en strävhårig tax. Har ett stort intresse för trädgård, inredning och detaljer. Lagar och äter all slags mat, gärna hemodlat. Trivs utmärkt i Italien, men gillar även vår svenska skog och mark. Har jägarexamen och dykcertifikat.

Tina Peterson, är en fd kock och yrkeschaufför som bor i Stendalen i ett renoverat gammalt hus. Utmaningen i Stendalen var att få till en plats att odla på och en rabatt med, blommor, bland all sten. Livselexiret är skogen, trädgården å djuren på gården. Andra intressen är allt som gör livet glatt.

Lena Malmstedt, Bor tillsammans med sin man i Arvika och jobbar inom laboratoriemedicin. Lediga stunder tillbringas gärna till att påta i trädgården. Andra viktiga saker i hennes liv är att umgås med släkt och vänner, och att göra resor så ofta som möjligt. Åker gärna både i Sverige/Norge, till storstäder och till varmare länder.

Maria Johansson bor i Lässerud, Åmotfors tillsammans sin sambo, två stora hundar och en katt. Trädgårdsintresset startade för några år sedan när de plötsligt kom på att de ville ha ett växthus. Detta har växt i omgångar och trädgården har förändrats allt eftersom. Sambon älskar att bygga saker så de blir med andra ord aldrig färdiga. Andra intressen är att resa, gärna till varmare breddgrader. Böcker och att gå i skogen tar också upp en hel del tid.

Gun Hvitt bor på Lindgrensgården i Koppom och arbetar inom Hemvården i Koppom. Gun är en hängiven odlare av pelargoner och krukodling, hon älskar sitt växthus och har en vanlig villaträdgård på nästan 5000 kvm som är ett pågående projekt. I växthuset finns det både olivträd, vindruva och citrusträd. Där driver hon upp olika sommarblommor för säsongen. Hon åker gärna till någon av Greklands alla öar på sin semester.

Eva Norén bor med man och tax i Skillingmark sedan elva år tillbaka. Stora intressen är att resa och att äta god mat. Gärna varvat med lite kyrkor, vandring eller cykling. Åker även med maken på mc runt om i Europa och favoritländer är Kroatien eller Frankrike. Tycker om grönt i alla former, både som färg och när det växer och gror. Är trädgårdsamatör och gått på en del nitar när det gäller att odla blommor och annat i zon fem. Ser på ogräsrensning som meditativt. Växthusägare sedan 2018 och fick nyligen jägarexamen.

Birgitta Bergquist bor på västra Schröderstorp i Norra Fjäll, är snart en glad pensionär som jobbat inom vården. Trivs mycket på sitt hemmaställe och tycker det är roligt med alla växter. Har alltid något projekt på gång i trädgården och i huset. "Dä ä mitt liv, dä sä"

Michaela Danielsson bor i Vittensten tillsammans med man, barn, två taxar och höns. Hon har en stor trädgård som var ganska tom när hon flyttade dit. Trädgården har fått växa fram allt eftersom ideérna kommit och idag odlar hon allt från ätbart till blommor i både växthus, pallkragar och odlingsbäddar. 

 Christina Nilsson med maken Torbjörn bor i Köla.Trädgårdsintresset har växt sig starkare genom åren, trädgården ger både god träning och återhämtning. De jobbar på att få till en lummig trädgård, senaste projektet var att plantera rhododendron och azelea i en slänt ner mot älven. De tycker att det ska bli spännande nu på försommaren att se om det blev som de tänkte sig. Tupparna Hasse och Tage med sina damer förgyller trädgården, är dock inte alltid de är överens om vart det ska krafsas.

Agneta Greek och Ulf Johansson Bor i Torgilsrud, där Ulfs släkt bott i många generationer. Det gamla huset på gården där var Kölas första skolundervisning. Huset är borta sedan länge. I det hus som vi bor i är Ulf 5:e genarationen. Det byggdes på 1880-talet. För oss är huset ett långsiktigt renoveringsprojekt. Trädgården och intresset för den har succesivt vuxit fram. Från början var det endast stora syrenhäckar, äppelträd och några lönnar. Hästen gick och betade mellan äppelträden på 50-60 talet. Nu är det en mer varierad trädgård med perenner, buskar och lite grönsaksodling. Ogräset och vildblommor har oftast en framträdande roll hos oss. Vi försvarar oss med att det gynnar mångfalden för växter och djur.

Senaste kommentaren

29.03 | 09:09

Hej, Marianne. Det är ingen ympkurs inplanerad under 2021. // Gun

27.02 | 11:29

Ordnar ni Någon ymp-kurs i vår -21?

27.09 | 08:39

Tusen tack för en mycket intressant och trevlig kväll med potatisen i centrum och hjärtligt tack för den goda soppan. 👍

26.07 | 15:36

Blev lite fel detta. Det var de som är med i både Eda o Jösse, vilket jag är. Ouppmärksamt av mej att skriva så.

Dela den här sidan