Trädgårdsbesök söndag 12/7-20

Trädgårdsvandringar söndag 12/7 då vi besökte Prästgården i Gunnarskog och Där Framme i Högvalta.

 

Vi var uppdelade i två olika grupper (pga rådande omständigheter med Covid-19) Vi började i varsinn trädgård och fortsatte till nästa trädgård. Bilderna i albumet är en liten mix från båda grupperna.

Vi var på Prästgården, Norra Backa i Gunnarskog hos Gunilla Larson och Torgny Larson Lantz.

 

De bor i en gammal prästgård där det gröna kulturarvet av växter och perenner samsas med ca 90 olika sorters rosor. En fin gammaldags trädgård med känsla och själ.

 

Sedan besökte vi Birgitta Nordström och Lars Matthiessen på gården Där Framme i Högvalta. Grundplanen i trädgården är skapad av en trädgårdsarkitekt och sedan utvecklats av Birgitta och Lars. Gångarna var i dekorativ gatusten som ringlade runt perennrabatterna. Så det fanns mycket vackert att se tex rosenträdgården med dess 56 olika sorters rosor. Samt att de odlar många sorters grönsaker, potatis och rotfrukter.

 

Vi var sammanlagt ca 30 personer som träffades och trivdes och vi tackar alla som gjorde trädgårdsträffarna så trevliga och mysiga! Ett stort tack till Gunilla Larson & Torgny Larson Lantz i Gunnarskog samt Birgitta Nordström & Lars Matthiessen för att vi fick komma och besöka er!